Eerste podcast over de Utrechtse horeca

Waar moet ik eten? Ken je nog een origineel barretje? Die twee vragen kregen Ger de Gram en Jelle Schot, beiden jarenlang woonachtig in de binnenstad van Utrecht, net iets te vaak. Ziedaar: een nieuwe podcast! In ‘Eten wat de podcast’ bespreken de twee journalisten de nieuwste, gekste of leukste horecagelegenheden die de stad rijk is.

“Over de Utrechtse horeca wordt best veel geschreven, maar ik erger me altijd aan de manier waarop. Culinair recensenten doen vaak net alsof ze de nieuwe Tolstoj zijn”, zegt Ger de Gram. “Het kan ook een stuk luchtiger. En moderner.” “Het is daarmee eigenlijk de ideale podcast voor Utrechtse millennials die, net als ik, veel te vaak uit eten gaan”, voegt Jelle Schot daaraan toe.  

Iedere twee weken praten Ger en Jelle je daarom bij over restaurants, kroegen, eetcafés of net iets te hippe pop-up bars. Het maakt eigenlijk niet wat het is, zolang er maar gegeten of gedronken kan worden. Dat doen ze semi-live vanuit hun favoriete lunchtent: Puschkin.  

Het heuse podcastconcept is even eenvoudig als doeltreffend: iedere editie zegt Ger tegen Jelle waar hij heen moet en andersom. En daar praten ze dan over. “En nee, dat hebben we niet van tevoren afgesproken”, grinnikt Ger. 

In de eerste editie komen onder meer champagneria Los Amigos en veganrestaurant Waku Waku langs. Vanaf nu verschijnt om de week op vrijdag een nieuwe aflevering. Jelle: “Dan kun je tijdens de vrijmibo gelijk langs. Leek ons wel handig.”  Kortom: genoeg luisterplezier voor iedereen die van eten, drinken en Utrecht houdt.

Proost! 

Abonneren

Apple
Spotify
Stitcher

Of direct luisteren

Ook een podcast? Stuur ons een mail! ger@lebureau-utrecht.nl.

Vorig bericht
Satisfaction Lies in the Effort
Menu